Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze website

Heeft u dringend een pastor nodig? Bel (06) 53 99 78 50

Willibrordustoren Terneuzen - Vredeskapel en expositie

Welkom in de Willibrordustoren in de Korte Kerkstraat in Terneuzen! Hier vindt u de Vredeskapel en in de tentoonstellingsruimte een expositie over de geschiedenis van de Rooms-Katholieke enclave in dit gebied.

De Vredeskapel (op de begane grond) is dagelijks open van 9.30 tot 15.30 uur.

De expositieruimte (op de eerste etage) is in de periode van 10 juli tot en met 9 augustus 2022 dagelijks open van 13.30 tot 15.30 uur. Bezoek deze expositieruimte en de Vredeskapel buiten deze periode en tijden op afspraak, onder leiding van een gids.

Voor afspraken, bel of e-mail:

De Elisabeth-parochie: e-mailadres bureau@eparochie.nl of 0115-616006 (tijdens werktijd van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur).

Voor een uitgebreide rondleiding voor de binnenstad van Terneuzen, met daarbij inbegrepen een bezoek aan de Willibrordustoren, contacteer het Gidsenteam (www.gidsenteam-zvl.nl), via e-mail info@gidsenteam-zvl.nl of telefonisch 06-12711700.

Kennismaking met onze nieuwe kapelaan

In de link stelt onze nieuwe kapelaan zich graag schriftelijk voor aan de parochianen.

Parochie in beeld: video

Woord van Bemoediging door één van de pastores (met één of twee assistenten), via het YouTube-kanaal van Kerkbelang Koewacht. Deze Woorden van Bemoediging komen tot stand in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse r.k.-parochies: H. Maria Sterre der Zee, Elisabeth-Parochie, H. Andreas West-Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Kerkbelang Koewacht.

Lees het RegioBlad online!

Het RegioBlad is ook digitaal beschikbaar. Maak gebruik van Google Chrome, dat werkt het beste.

MEDEDELINGENBLADEN

Lezing rouwzorg

Nabij zijn in het donkerste donker... Op 7 februari houdt Gerke Verthriest een lezing. Rouwzorg Regio 0114 nodigt u uit om 20.00 uur in de Truffinozaal van De Blaauwe Hoeve, Truffinoweg 2 te Hulst.

Gerke is lichaamsgerichte existentiële psychotherapeute, docente aan de Vlaamse hogescholen; staflid van de opleiding Counseling K.U.Leuven en geeft opleiding voor vormingsorganisaties. Zij is, samen met Johan Maes, auteur van het boek 'DNA van Rouw' en schreef een gedichtenbundel 'Solanum dulcamara'.

Iedereen is van harte welkom. De inkom is gratis maar inschrijven is nodig, liefst vóór 24 januari, bij het rouwzorgteam:

Katrien Van de Wiele Beneluxstraat 16 4551 TM Sas van Gent
Tel. 06-41322776 kvdwiele@zeelandnet.nl

Fien Martinet Het Zand 31 4576 CB Koewacht
Tel. 0114-364050 fmartinet@zeelandnet.nl

Maggie Sandkuyl Poorterslaan 111 4561 ZM Hulst
Tel. 0114-315149 msandkuijl@zeelandnet.nl

Inloopochtenden voor nabestaanden

U heeft afscheid moeten nemen van iemand die u lief was: uw echtgenoot of echtgenote, vader of moeder, kind, vriend of vriendin. U moet de leegte in uw leven een plaats geven en daarom biedt de Elisabeth-parochie inloopochtenden aan waarbij u als nabestaande contact kunt leggen met mensen in dezelfde omstandigheid. Ter bemoediging van elkaar. Geen 'zware' gesprekken, maar belangstelling voor de ander. De data van de Inloopochtenden vindt u hier.

Boekenhoek vol!

De kasten in de boekenhoek zijn vol. Voorlopig kunnen we geen nieuwe boeken meer kwijt, dus er even geen meer inleveren!

Hulp bij Oekraïne

De Zeeuws-Vlaamse parochies kwamen bij elkaar om te kijken welke hulp we kunnen bieden. Lees de brief van Pastoor Wiel Wiertz.

Vastenactie in het nieuws!

Landelijke aandacht van de Vastenactie voor onze activiteiten in Zeeuws-Vlaanderen. Lees meer op de website waarin ze de winkels een 'inspirerend voorbeeld' noemen.

Wat als je leeft in armoede

Waar kan je terecht?

Bij wie moet je zijn?

Is er ergens een helpende hand?

Livestreams

De vieringen online live meebeleven of terugkijken? U kunt terecht op www.kerkdienstgemist (zoek op RK Kerk Terneuzen). Tip voor gezinnen: www.sintfranciscuscentrum.nl. Dit centrum zorgt voor live-streams en Gezinspastoraat via Facebook, met pastoor Jochem!

Gezinspastoraat thuis

De filmpjes van pastoor Jochem zijn wekelijks te zien. Hij zendt iedere zondagavond live uit om 19.00 uur, via Facebook.

Ruimte voor gebed en bezinning

Er zijn speciale plaatsen voor een gebed, een kaarsje of bezinning in Terneuzen, Sas van Gent en Zuiddorpe. Lees er hier meer over.