Jochem van Velthoven

Foto: Camile Schelstraete

Jochem van Velthoven is door bisschop Liesen benoemd voor de drie parochies in Zeeuws-Vlaanderen. Hij werkt vanuit het parochiecentrum in Terneuzen en zal ook actief zijn voor de parochies in Hulst en Oostburg. Zijn opdracht: dichtbij de mensen staan en de geloofsgemeenschappen van de katholieke kerk in Zeeuws-Vlaanderen verder versterken. Van Velthoven is een waardevolle aanvulling voor de regionale pastorale zorg, die hiermee is gewaarborgd voor de toekomst.

Kapelaan Van Velthoven is geboren en getogen in Dorst in Brabant. Hij studeerde af aan de business universiteit Nyenrode als registeraccountant en ging aan de slag bij het accountantskantoor PricewaterhouseCoopers. In 2009 besloot hij roer drastisch om te gooien en begon met zijn priesteropleiding. Na zes jaar studie en vorming werd hij in 2015 tot diaken en later tot priester gewijd. Van Velthoven werkte in de afgelopen jaren in de zes parochies van het samenwerkingsverband Alpen-Gilze. Hij zette zich onder meer in voor tiener- en jongeren- en gezinspastoraat, diaconale projecten en vluchtelingen.

Kapelaan Jochem van Velthoven

Adres: Walstraat 4, 4531 ED Terneuzen