Parkdienst 2018 

Op zondag 1 juli om 10.30 uur wordt in Sluiskil achter ’t Meulengat de negende parkdienst gehouden. In de kerken te Philippine, Terneuzen en Zuiddorpe is er die zondag geen viering. 

Eten genoeg!

‘Voor eten zorgen’, we doen het iedere dag. Het is ‘zorgen’ bij uitstek: voor jezelf, je huisgenoten, je gasten. De hele wereld is nodig voor die zorg: van de klei tot de bij, van de boer tot de bakker. Jezus wist daar alles van. Als anderen tegen hem zeggen: ’Er is niet genoeg te eten!’, ziet Hij onvermoede mogelijkheden. ‘Ga eerst maar eens even lekker zitten in het gras’, zegt Hij. Hoe loopt dat af? Met een beetje geluk horen we het buiten, met onze voeten in het gras, bij de Parkdienst. 

Vakantietijd

De schoolvakantie is op 1 juli nabij. Voor reizigers en thuisblijvers is de parkdienst een zomerse start van de vakantietijd. Dit heeft de parkdienst te bieden: 

-een mooie dienst van Woord & Communie, voor jong en oud, in de buitenlucht

-zomerse muziek, van Muziekvereniging Sluiskil en De Volharding uit Zaamslag

-samenzang

-gelegenheid om te picknicken. 

Praktische informatie

De parkdienst begint om 10.30 uur in het park achter ’t Meulengat te Sluiskil. De muziekverenigingen spelen daar vanaf 10.15 uur. Na de dienst is er in het park een picknick. De gemeente maait ieder jaar tijdig het gras. Voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd. Brood en dergelijke graag zelf meenemen. In ‘’t Meulengat’ zijn toiletten. Voor zitplaatsen wordt gezorgd.

Bij regen gaat de dienst door in ’t Meulengat (de kapel van het voormalige Elisabethziekenhuis). 

Extra collecte

Over ‘zorgen’ gesproken: de extra collecte op 1 juli is bestemd voor de rouwzorg in de parochie. 

Iedereen, jong en oud en waar ook vandaan: hartelijk welkom bij de parkdienst!

 

Kindernevendienst Parochiekern Zuidwest